COViD Wymagania - Karczma Cekierówka

COViD Wymagania

Praca z żywnością wymaga przestrzegania restrykcyjnych wymogów higienicznych, do czego zawsze przykładamy wagę i o co szczególnie się troszczymy.

W obecnej sytuacji, dbając o przejrzystość naszych działań, a przede wszystkim o zdrowie nas wszystkich, chcieliśmy podzielić się z Wami informacją na temat aktualnie panujących procedur w naszym lokalu.

  1. Przestrzegamy podstawowych zasad zapobiegawczych zgodnie z komunikatem Głównego Inspektora Sanitarnego i WHO
  2. Nasi pracownicy znają zasady zapobiegawcze GIS i WHO
  3. Przeprowadzamy szkolenia dla naszych pracowników z zasad dobrych praktyk higienicznych
  4. Na bieżąco kontrolujemy stan zdrowia naszych pracowników

W restauracji:

  • Dokładnie czyścimy i dezynfekujemy stoliki po wizycie każdego klienta
  • Systematycznie i wielokrotnie dezynfekujemy kluczowe powierzchnie: bar, terminal płatniczy, POS, wszystkie powierzchnie płaskie, z którymi mamy styczność
  • Cała zastawa, sztućce i talerze, jest wyparzana w profesjonalnym sprzęcie
  • Dania wraz z zastawą podajemy na bieżąco i indywidualnie
  • Kilkanaście razy dziennie dezynfekujemy przestrzeń produkcyjną
  • Pracownicy noszą maseczki i rękawiczki

 

Życie Karczmy

Na co dzień pysznie gotujemy i organizujemy wyjątkowe wydarzenia.
Dzielimy się tym na bieżąco na naszym profilu na Instagramie